fbpx

Per què la ciberseguretat és essencial als ajuntaments?

Els sistemes informàtics de les diverses administracions públiques són importants ja que manegen moltes dades sensibles dels ciutadans. Telèfons, adreces, comptes corrents, situació econòmica… i aquestes dades cal que estiguin protegides. Les grans administracions fan grans esforços per a la protecció, però sovint els petits ajuntaments, o mitjans, van una mica més perduts. És en aquests casos que es recomana treballar una estratègia entre els responsables polítics i tècnics de l’Ajuntament i una empresa especialitzada.

Algunes de les  recomanacions que apareixeran en aquestes sessions de treball seran molt senzilles: no deixar ordinadors oberts, no apuntar la contrasenya en un post-it i deixar-lo a la vista, actualitzar tot el software contínuament… però d’altres són una mica més complicades.  Com encriptem correus electrònics, trucades, com es protegeixen contractes amb proveïdors o, fins i tot, com aconseguim que els proveïdors garanteixin aquesta mateixa ciberseguretat en les seves gestions cap a l’administració.

Els Ajuntaments també podrien tenir altres interessos a part de protegir les dades. Per exemple, com aprofitar les dades per gestionar millor. I algunes eines que serveixen per a la protecció i prevenció, també serveixen per a millorar la gestió. Per exemple, saber de què es queixen els veïns (en comentaris públics en xarxes socials o fòrum oberts!), conèixer possibles conflictes o anormalitats en un servei.

De possibilitats n’hi ha moltes. I si contacteu amb nosaltres, us podrem informar del que més us interessa. Protegir és important, prevenir també!

També et podria agradar:

BitmapCreated with Sketch.

Apunta't la nostra newsletter

Rebràs les noves entrades al blog, recomanacions de ciberseguretat i les nostres ofertes exclusives.