fbpx

T’imagines les conseqüències d’un ciberatac a la teva empresa?

Segur que haureu sentit a parlar de l’Internet de les coses (IoT, de l’anglès Internet of Things). L’Internet de les coses vindria a ser tot allò que està connectat a Internet. Fa uns anys eren només els ordinadors… però ara també són els telèfons mòbils, els televisors… i de mica en mica ho van sent els cotxes, els sistemes de calefacció, els forns, cafeteres, rellotges…

Internet cada vegada és present a més objectes quotidians i això és un gran repte. Primer per la potencia i velocitat del propi Internet, que ha de ser capaç de canalitzar tota aquesta demanda d’operativitat. És per això que quan encara no arriba a tot arreu la quarta generació d’Internet (coneguda com a 4G), s’està treballant ja en la 5G. Això bàsicament suposa més capacitat i rapidesa en les connexions. Però aquest no és l’únic repte al que s’ha de fer front amb l’arribada i consolidació de l’IoT: també s’ha de fer front a la ciberseguretat.

Si ara des d’un ordinador es pot accedir a un altre, amb o sense permís, i prou fàcilment si el segon no està ben protegit… us imagineu què passaria si algú pogués prendre el control del nostre cotxe, calefacció o cafetera? I si ho extrapolem al món empresarial… què passaria si algú pogués accedir a la nostra comptabilitat? O al sistema de refrigeració del nostre magatzem? O al sistema de control automàtic dels accessos de la nostra oficina?

Des de Light Eyes preferim no imaginar-nos-ho. És per això que amb la mateixa intensitat en que celebrem que Internet ha vingut per millorar les nostres vides, treballem perquè Internet no serveixi per complicar-nos-la. És per això que treballem per crear una societat més cibersegura.

Si tens una empresa, no te la juguis i contacta’ns!

També et podria agradar:

BitmapCreated with Sketch.

Apunta't la nostra newsletter

Rebràs les noves entrades al blog, recomanacions de ciberseguretat i les nostres ofertes exclusives.