fbpx

Vuit consells per comprar on-line de manera més segura

Ara que s’apropa Nadal i tots tendim a comprar més, des de Light Eyes us volem oferir vuit consells de ciberseguretat centrats en les compres on-line.

1.- Fixeu-vos sempre que aparegui un cadenat al costat de l’adreça de la pàgina web del navegador. Això vol dir que la pàgina és segura per a utilitzar targetes de crèdit i de dèbit.

2.- No compreu connectats a una WI-FI pública ja que els hackers dolents us poden interceptar més fàcilment.

3.- Assegureu-vos d’utilitzar un software segur. Actualitzeu l’antivirus, el Firewall, el sistema operatiu i el navegador per estalviar-vos molts ensurts!

4.- És una mica pesat… però és important que utilitzeu contrasenyes diferents per a cada cosa i que aquests siguin llargues i complexes (majúscules, minúscules, números, signes…).

5.- Elimineu tota la publicitat pop-up (emergent, que apareix en noves pantalles) ja que pot ser publicitat enganyosa i et pot redirigir a pàgines malicioses sense que us n’adoneu. Algunes persones molt hàbils copien el disseny d’altres pàgines per confondre’ns!

6.- Vigileu els correus electrònics promocionals que rebeu! Tots aquells que tinguin documents arxius elimineu-los perquè als correus promocionals normalment no hi ha arxius. Probablement són virus. A més a més, no cliqueu als enllaços que hi hagi al mail perquè us poden portar a una web falsificada de la companyia. Si us interessa un producte que heu vist anunciat, des del navegador entreu directament a la pàgina de la companyia i feu la compra des d’allà si efectivament hi trobeu la oferta que us interessava.

7.- Vigileu amb els preus. A tots ens agrada fer compres el més barat possible, però si trobeu un producte massa barat desconfieu i comproveu el preu a altres pàgines web. Ningú regala res!

8.- Aneu directament a les pàgines web de les botigues des del navegador en comptes de buscar les botigues pels cercadors. Si utilitzeu un cercador comproveu que sigui la pàgina web de la botiga i no una publicitat d’una pàgina web de disseny similar.

També et podria agradar:

BitmapCreated with Sketch.

Apunta't la nostra newsletter

Rebràs les noves entrades al blog, recomanacions de ciberseguretat i les nostres ofertes exclusives.