fbpx

Saps qui t’escolta quan parles per telèfon?

Cada vegada utilitzem més el telèfon mòbil i, sobretot, l’utilitzem per a més coses. I com tot aparell connectat a internet és vulnerable. És per això que així com dediquem molts esforços en trobar la companyia que ens ofereix millor preu, cobertura o assistència tècnica, cada vegada és més important fixar-nos en qui ens pot oferir més seguretat.

I és que avui en dia, interceptar comunicacions és relativament fàcil de fer, amb ordre judicial, evidentment, però també sense. Amb sistemes molt sofisticats i amb sistemes que qualsevol persona sense massa coneixement informàtic pot trobar per internet.

Actualment existeixen diversos serveis de protecció. Les solucions més econòmiques passen per aplicacions que garanteixen l’encriptació de missatgeria i trucades. Aquestes solucions són molt eficients si algú vol intentar escoltar el contingut de les teves trucades sense entrar al teu telèfon mòbil, però cal explicar que si algú entra al teu dispositiu, cosa menys habitual, també podria desencriptar els continguts igual com ho fa el teu mòbil.

Les solucions més eficients passen per la comunicació via satèl·lit. Aquestes són les comunicacions més segures, però també les més cares -especialment per a enviar arxius- i poc pràctiques per a l’ús diari ja que necessiten d’espais oberts per tenir cobertura.

I entremig hi ha altres opcions molt variades: des de fundes de blindatge contra l’intrusisme, a comunicacions digitals anònimes sense targeta SIM, aplicacions que esborren el contingut del teu telèfon a distància o algunes amb les quals s’ha d’introduir una contrasenya prèviament pactada amb el remitent (per confirmar que és ell) abans d’iniciar una nova comunicació. També existeixen sistemes que t’avisen si la teva trucada no està passant per les antenes de comunicació oficials i que, per tant, està sent interceptada des d’algun indret. O al contrari, sistemes que fan que la teva trucada reboti per tantes antenes que sigui impossible saber des d’on truques.

De solucions n’hi ha moltes i des de Light Eyes et podem assessorar en quina s’ajusta més a la privacitat que la teves comunicacions necessiten. De preus també n’hi ha molts i diversos, però la pregunta no és quan val la protecció, sinó quin preu té la vostra informació.

Si vols més informació, contacte: secretaria@light-eyes.com

També et podria agradar:

BitmapCreated with Sketch.

Apunta't la nostra newsletter

Rebràs les noves entrades al blog, recomanacions de ciberseguretat i les nostres ofertes exclusives.